Hírek
Hátborzongató: A kísértetek köztünk járnak

A Hathaway kísértetlak

Hátborzongató: A kísértetek köztünk járnak

Furcsa hangok, szagok, hőmérsékletcsökkenés - csak néhány jel azok közül, amelyek arra utalnak, hogy szellemjárta házban élünk. Előfordulhat azonban, hogy nem csak nyomokkal találkozik az ember, hanem igazi, vérbeli kísértetekkel is. A Nickelodeonon vadonatúj részekkel folytatódik a nagy sikerű Hathaway kísértetlak sorozat, amelyben egy család tagjai tudtukon kívül egy kísértetházba költöznek be. Addig is álljon itt néhány a világ leghátborzongatóbb jelenései közül.

Fehér ruhás nő

Rémisztő, de többnyire ártalmatlan a fehér ruhás nőként ismert szellem, akit a világ számos kultúrájában ismernek. Országokon belül is más történetek kötődhetnek hozzá, Amerikában többnyire úgy mesélik, az esküvője éjszakáján hunyt el, a férje ölte meg, vagy öngyilkos lett szerelme elvesztése miatt. Az alakot stopposként, vagy az út mellől férfiakat felszedő nőként is leírják, aki némi „beszélgetés” után észrevétlenül eltűnik a kocsiból. Ez esetben olyan nő haláláról szól a „mese”, aki autóbalesetben halt meg vőlegényével a szülei háza felé tartva, vagy a bankettjéről tartott haza, de soha nem érkezett meg.

Bolygó hollandi

A bolygó hollandi története egy 17. századi holland kapitányhoz köthető. Hajója Amszterdamból tartott Kelet-India felé, miközben hatalmas vihar tört ki a Jóreménység fokánál. Legénységének tiltakozása ellenére tovább hajózott, sorsukat azóta is homály fedi. A legenda szerint a mohó kapitányt megkísértette az ördög és rávette, hogy a hajót a vihar közepébe kormányozza. Ezzel magára vonta az átkot, miszerint ítéletnapig partraszállás nélkül kell bolyongania a tengeren. A kísértethajót legtöbbször a Jóreménység fokánál látták, ahol eredetileg eltűnt.

Cheltenhami síró hölgy

A cheltenhami síró hölgy feketébe öltözött, magas alakját az 1880-as években számtalan alkalommal látták a ma már Szent Anna házként ismert épületben. A nőt nappal és éjszaka is meg lehetett figyelni és egyáltalán nem szégyellte magát: a kertben, a gyümölcsösben és a szomszédok előtt is megmutatta magát. A házat ugyan már nem tartják szellemlakta helynek, de még 1985-ben is látták a környéken a síró hölgyet, aki valószínűleg az egykori tulajdonos második feleségének kísértete volt.

Kísértetek az Eastern Airlines 401-es járatán

Szellemek nem csak házakhoz, de akár repülőgépekhez is kötődhetnek. 1972-ben az Eastern Airlines 401-es járata lezuhant Florida egyik mocsaras vidékén. Az utasok és a személyzet közül a tragédiában 101-en vesztették életüket, Bob Loft kapitány és Don Repo másodtiszt egy napon belül halt meg. A légitársaság a roncsokból számos alkatrészt kimentett, ezek felhasználása után azonban kísértetek jelentek meg a gépeken. A történtekből könyv is született Kísértet a 401-es járaton címmel.

Barna ruhás hölgy

A ruhája színe után „barna hölgynek” nevezték az 1840-es és ’50-es években az angliai Norfolkban található Raynham Hall folyosóin kísértő alakot. Volt idő, amikor azt hitték, a szellemjárás megszűnt, de 1936 telén a Country Life című magazin leközölt egy fotót, amin állítólag a barna hölgy látható. Furcsa és megmagyarázhatatlan dolgok történnek a Hathaway kísértetlak lakóival is, a Hathaway család tagjai ugyanis New Orleans-ba költözve tudtukon kívül egy kísértetházba költöznek be. Hamar felfedezik, hogy otthonukban furcsa lények laknak, a szellemapa és két fia természetfeletti erejüket latba vetve rémisztgetik napról napra a családtagokat.

Lépj be a Hathaway kísértetlakba, ahol napról napra minden egyre dilisebb és furcsább – vadonatúj részek minden pénteken 19:40-kor csak a Nickelodeonon!

előző Vissza a Hírekhez következő